Velkommen til oss

Vi tar inn nye pasienter. Kontakt oss på 35522710.

Våre åpningstider er hverdager fra 08.00-15.30.

 

Her finner du oss!

Betaling

Kommer behandlingskostnadene ubeleilig?

Vi tar kreditkort.

Trygderefusjon.

Har du rett på trygderefusjon?

Vi sørger for at du får den refusjon du har krav på.

Tannkjøttsbehandling

Tannkjøttsbetennelse (gingivitt)

En tann består av krone og rot. Kronen er den delen av tannen som er synlig i munnen. Roten er den delen av tannen som er festet i kjevebenet gjennom mange små  fibre (festeapparatet til tennene er på latinsk periodontiet). Kjevebenet er omgitt slimhinnen(tannkjøtt). Under friske forhold er tannen ren og det er minimalt med bakteriebelegg på tannflatene.

Hvis tannkjøttet og tennene ikke blir holdt godt nok rene hver dag, vil bakteriebelegget(plakket) langs tannkjøttranden føre til at det utvikler seg gingivitt. Tannkjøttet blir rødt og hovent og blør svært lett. Blødning er et sikkert tegn på gingivitt. Hvis plakket får ligge i ro noen uker, vil det forkalkes og bli til tannsten. Tannsten har en ru overflate og tiltrekker seg nye bakterier. Plakkets tykkelse øker og mengden tannsten vil etterhvert øke. Dette irriterer tannkjøttet og gir betennelse.

Behandling av tannkjøttbetennelse

Hvis plakk og tannsten blir fjernet går betennelsen tilbake. Plakk som ligger over tannkjøttranden kan du fjerne selv. Vi kan vise deg hvilke hjelpemidler du kan bruke for a fjerne plakket best mulig. Spør om råd!
Tannsten over tannkjøttranden samt plakk og tannstein under tannkjøttranden klarer du ikke å fjerne selv. Det må vi fjerne for deg for at betennelsen skal gå tilbake.
Vi bruker to hovedteknikker: Ultralydinstrument - Tannstein og plakk løsner når ultralydspissen kommer i berøring. Det spyles samtidig med vann for a kjøle ned. I tillegg bruker vi vanlige håndinstrumenter som vi skraper langs tannen. Vi bedøver selvsagt hvis du føler det er best!

Tannløsningssykdom (periodontitt)

Hvis bakteriebelegget blir liggende på tannoverflaten over tid og mengden bakterier blir stor nok, vil kroppens imunforsvarsceller behandle situasjonen som en lokal infeksjon. Forskjellige faktorer påvirker hvordan kroppens immunforsvar håndterer en slik infeksjon. For eksempel når man røyker reduserer man over tid blodgjenommstrømming i kjevebenet fordi blodårene blir mindre,stivere og færre. Kort fortalt kan man si at immunforsvaret rundt tennene da blir svekket og resultatet er blant annet at kjevebenet trekker seg tilbake og erstattes av blodrikt betennelsesvev, dermed får vi såkalte tannkjøttslommer.

Periodonitt er, kort fortalt, prosessen hvor kjevebenet trekker seg tilbake og resulterer i mindre feste rundt tennene.